جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه نخست
  • دوره های آموزشی و محصولات
  • مقالات
    • تغذیه و سلامت
    • درمان های سنتی
    • درمان های خانگی
    • رژیم درمانی
    • سبک زندگی
    • روانشناسی اسلامی
    • اعمال یداوی
    • گیاهان دارویی

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ثبت نام

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

  • صفحه اصلی
  • فروشگاهحراج
  • رویدادهای ماداغ
  • مقالات و آموزش هاجدید
    • درمان های خانگی
    • اعمال یداوی
    • تغذیه و سلامت
    • گیاهان دارویی
    • درمان های سنتی
    • رژیم درمانی
    • روانشناسی اسلامی
    • سبک زندگی
آخرین اطلاعیه ها
جهت نمایش اطلاعیه باید وارد سایت شوید
0
سامانه نوبت دهی
شروع کنید

وبلاگ

حکیم چمن آرامقالاتتغذیه و سلامتنمک بهترین دارو و غذا است

نمک بهترین دارو و غذا است

11 اردیبهشت 1402
ارسال شده توسط گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
تغذیه و سلامت، سبک زندگی
نمک دریا

جایگاه واقعی نمک

امروزه مردم نمک را به‌عنوان مکمّل و طعم‌دهنده‌ی غذا می‌شناسند؛ امّا در طبّ اسلامی ـ ایرانی، برای آن ارزش دارویی و غذایی قائل بودند.

امام صاق عیله‌السلام می‌فرماید: در نمک دارویی وجود دارد که درمان 70 نوع درد و بیماری‌ست. اگر مردم بدانند که در نمک چه خاصیتی وجود دارد، خود را درمان نمی‌کردند، مگر با نمک.

از روایات و سخنان حکما استفاده می‌شود که نمک داروی درمان است؛ و ما را تشویق به خوردن نمک می‌کنند. از طرفی دیگر، اطبّای طبّ کلاسیک و امروزی ما را از خوردن آن نهی می‌کنند و نمک را زهر و سمّ کشنده معرفی می‌کنند.

باید نمک بخوریم یا نخوریم؟

هر نمکی که به‌صورت سنّتی تهیّه و تصفیه شود، خوب است؛ امّا نمک سالم باید حاوی یُد باشد که به دو شکل می‌تواند وجود داشته باشد: یدور و یدات.

بیش‌تر کشورها از یدات استفاده می‌کنند. واحد اندازه‌گیری یُد PPM است. به‌ترین دوز یا مقدار آن، زمانی است که کم‌تر از 2 واحد PPM باشد. در حال حاضر، دو نمک در بازار موجود است: یکی نمک‌هایی که از راه شیمیای یددار شده‌اند؛ و دیگری نمک طعام دریاچه، کوه و… که به‌صورت طبیعی، یُد در ترکیب آن‌ها وجود دارد.

یُد طبیعی، محیط را آلوده نمی‌کند؛ و اگر بدن به‌آن نیاز نداشته باشد، به‌راحتی از بدن دفع می‌کند؛ در نتیجه کسانی که یُد زیادی دارند و نیاز به یُد ندارند می‌توانند به‌راحتی از آن استفاده کنند؛ زیرا بدن آن را دفع می‌کند. ولی نمک‌های که به‌صورت صنعتی یُددار می‌شوند، به‌سختی در آب حل می‌شود که نشان‌دهنده‌ی ناخالصی شدید آن‌ها است و یُد درون آن‌ها یک نواخت نیست که موضوع خطرناکی است. ضمن آن‌که مقدار یُد شیمیایی موجود در آن‌ها به‌جای حداکثر 2.4 PPM، 6.37-6.43 PPM است.

کلسیم موجود در نمک دریا بازار نیز حدود 36, 144 PPM است؛ و در برخی موارد، به‌طور غیرقابل‌باوری حدود 879 PPM؛ و آهن موجود در نمک طعام 2/1 واحد؛ و در نمک‌های تصفیه شده، صفر است.

منیزیم که یک عنصر اساسی در بدن است و کمبود آن موجب بیماری‌هایی هم‌چون آسم، بی‌اشتهای، برخی از سردردهای میگرنی، کندی رشد، تغییرات نوارقلب، تشنّج، ضعف عضلات، افسردگی، رعشه، سفت‌شدن ماهیچه‌ها و… می‌شود؛ در نمک دریا، به‌میزان 484 واحد PPM وجود دارد.

منگنز موجود در نمک طعام نیز، 22/1 واحد PPM است؛ و در نمک تصفیه شده، صفر است.

کدام نمک مورد تایید پیشوایان دینی است؟

حضرت علی علیه‌السلام می‌فرماید: اگر در سر سفره‌ای، نمک طعام نباشد؛ ملائکه حاضر نمی‌شوند؛ صحت بدن وجود ندارد؛ و سفره، برکت نخواهد داشت.

کلینی از پیامبر صلّی‌اللّه‌علیه چنین روایت می‌کند: یا علی، غذایت را با نمک شروع کن و با نمک ختم کن. کسی که این کار را بکند، از 72 نوع از انواع بلا، از جمله: جذام، پیسی، و جنون، معاف می‌شود.

منظور روایات و سخن حکما، نمک طبیعی بوده، نه نمک موجود در بازار که تصفیه، و یُد شیمیای به‌آن افزوده می‌شود؛ و این نمک موجود، سمّی بیش نیست. پس بر هر انسان سالم و عاقلی لازم است که از این نمک پرهیز کند؛ و نمک دریا، دریاچه و کوه استفاده کنید.

منبع:

برگرفته شده از کتاب اصول و مبانی آشپزی ایرانی – اسلامی/ تالیف دکتر چمن آرا

برچسب ها: خواص نمک دریاخواص نمک کوهمضرات مصرف نمکنمک درمانینمک دریانمک کوهنمک ید دار
درباره گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا

گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا

نوشته‌های بیشتر از گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
قبلی آشنایی با حجامت عام
بعدی طرز تهیه آش خرفه برای فصول گرم

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • آموزش های رایگان
  • اعمال یداوی
  • بدون دسته بندی
  • تغذیه و سلامت
  • درمان های خانگی
  • درمان های سنتی
  • رژیم درمانی
  • روانشناسی اسلامی
  • سبک زندگی
  • گیاهان دارویی
برچسب‌ها
# باید ها و نباید های فصل بهار # بهار # تاثیرات روزه داری بر بدن # تاثیر ماساژ # تدابیر فصل بهار # تدابیر فصول # تدارکات فصل بهار # خصوصیات فصل بهار # خواص روزه # خواص ماساژ # روزه # روزه داری # روزه درمانی # زوج درمانی # سیب # شربت # شربت تخم شربتی # شربت لیمو ترش و تخم شربتی # طرز تهیه شربت لیمو # فالوده # فالوده سیب # فصل بهار # ماساژ # ماساژ درمانی # ماساژ زوجین آش حجامت خرفه خواص آش خرفه خواص فالوده سیب درمان بیماری ها با نمک صورتی درمان سنگ مثانه در طب سنتی درمان سنگ کلیه در طب اسلامی درمان سنگ کلیه در طب سنتی درمان کک و مک سنگ مثانه سنگ کلیه شربت عناب طرز تهیه آش خرفه طرز تهیه فالوده سیب فواید نمک صورتی مزاج جبلی مزاج شناسی نمک درمانی نمک صورتی
  • محبوب
  • جدید
  • دیدگاه ها
پشتیبانی

دکتر چمن آرا

Facebook-f Twitter Youtube Instagram Paper-plane
درباره من

دکترای حرفه ای مهارتی طب های مکمل گرایش طب سنتی
طراح و مدرس دوره های آموزشی سبک زندگی
رییس هییت مدیره شرکت گلنوش داروی احیاء گستر جنوب
نویسنده و محقق علوم طبی و سبک زندگی
مدیریت خانه نمک و کلینیک ماساژ حکیم چمن آراء
تولید کننده محصولات آرایشی، بهداشتی ارگانیک

دسترسی سریع
  • صفحه نخست
  • بلاگ
  • فروشگاه
  • تماس با ما
راهنمای خرید
  • آموزش خرید دوره
  • نمادهای الکترونیکی
  • پیگیری سفارش
پیاده سازی و اجرا شده با ❤️ توسط امین بادین
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://hakimchamanara.ir/?p=8908
دسته بندی دوره ها
دوره های من
دسته بندی دوره ها

کتاب

  • 2 محصول

درمانگاه مجازی

  • 4 دوره

دوره های من
برای مشاهده خریدهای خود باید وارد حساب کاربری خود شوید

Facebook Twitter Youtube Instagram Whatsapp
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.

سوالی دارید؟ از ما بپرسید، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

حکیم چمن آرا

گروه تحقیقاتی حکیم چمن آراء
  • 09135004029-09174489314
  • شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9 الی 13 و شیفت عصر 17 تا 22
  • info@hakimchamanara.ir