جستجو برای:
سبد خرید 0
  • صفحه نخست
  • دوره های آموزشی و محصولات
  • مقالات
    • تغذیه و سلامت
    • درمان های سنتی
    • درمان های خانگی
    • رژیم درمانی
    • سبک زندگی
    • روانشناسی اسلامی
    • اعمال یداوی
    • گیاهان دارویی

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

ثبت نام

داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

  • صفحه اصلی
  • فروشگاهحراج
  • رویدادهای ماداغ
  • مقالات و آموزش هاجدید
    • درمان های خانگی
    • اعمال یداوی
    • تغذیه و سلامت
    • گیاهان دارویی
    • درمان های سنتی
    • رژیم درمانی
    • روانشناسی اسلامی
    • سبک زندگی
آخرین اطلاعیه ها
جهت نمایش اطلاعیه باید وارد سایت شوید
0
سامانه نوبت دهی
شروع کنید

وبلاگ

حکیم چمن آرامقالاتگیاهان داروییآموزش های رایگانمزاج شناسی بخش اول

مزاج شناسی بخش اول

16 دی 1402
ارسال شده توسط گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
آموزش های رایگان، روانشناسی اسلامی، سبک زندگی
مزاج شناسی

تعریف مزاج:

مزاج‌ها از ترکیب ارکان و تأثیر آن‌ها بر یکدیگر پدید می‌آیند؛ بدین ترتیب که هرگاه اجزایی از چند عنصر در تماس با هم قرار گیرند یا ممزوج شوند، به سبب کیفیت‌های متضادی که دارند، بر هم تأثیر می‌گذارند و از شدت کیفیت‌های موجود در یکدیگر می‌کاهند. وقتی این اثرگذاری و اثرپذیری به حد معیّنی برسد و کیفیتی مشابه در همۀ اجزای این جسم مرکب به‌وجود بیاید، مزاج پدید می‌آید.

بنابراین مزاج ماده نیست، بلکه کیفیتی است که از در هم آمیختن مواد با هم حاصل می‌شود. مثلاً وقتی مقداری خاک رس را با آب مخلوط ‌کنید و ورز دهید تا کاملاً با هم ممزوج شوند و به قوام آیند و سپس گِل به‌دست‌آمده را در یک قالب مربع یا مستطیل بریزید تا شکل بگیرد و آن را در کوره قرار دهید، کیفیت و حالت جدیدی به نام آجر حاصل می‌شود که این کیفیت جدید، نه خاک است و نه آب، بلکه از در هم آمیختن و امتزاج آن‌ها حالت جدیدی پدیدار شده است که به آن مزاج می‌گویند. اگر بخواهم مثال دیگری بیاورم تا قریب به ذهن شود، ترکیب عرق نعناع، عسل و سرکه را بیان می‌کنم. هریک از این سه ماده به‌صورت طبیعی دارای مزاج مخصوص به خود هستند. هرگاه این سه ماده را به کمک حرارت با هم بیامیزیم، مزاج جدیدی حاصل کرده‌‌ایم به نام سرکه‌انگبین که مزاجش متفاوت با عرق نعناع، عسل و سرکه است.

تفاوت مزاجی موجودات:

هر موجودی برای حفظ تعادل اولیۀ خود باید مقدار معیّنی از گرمی و سردی یا خشکی و تری را وارد بدنش کند. این امر از طُرق مختلف مانند تغذیه، ورزش، خواب، بهره‌مندی از محیط‌های متفاوت، معاشرت با افراد یا کسب ویژگی‌های روحی مثل صبر، بخل، شجاعت و امیدواری امکان‌پذیر است. بنابراین در این چارچوب فکری، غذاها، رفتارها، حیوانات، رنگ‌ها، عطرها، بادها، اسامی، چهره‌ها، صداها و… همگی دارای مزاج مختص به خود هستند‌. نکتۀ درخور توجه این است که هریک از امور یادشده، مراتب مختلفی از گرمی، سردی، تری یا خشکی دارند و حکیمان مزاج آن‌ها را با روش‌های متفاوتی مشخص می‌کردند، که ما در چند مقاله به‌صورت تخصصی به راه‌های تشخیص مزاج انسان‌ها و برخی مزاج یادشده می‌پردازیم.

مزاج جبلی (مادرزادی):

مزاج جبلی مزاجی است که فرد با آن متولد می‌شود که حاصل به هم آمیختن اسپرم مرد و تخمک زن و امری وراثتی است. به این مزاج، صحی نیز گفته می‌شود؛ چون سلامت فرد به آن گره خورده است. فرد در معرض مزاج‌های عارضی مثل مزاج سن، فصول و موقعیت جغرافیایی نیز قرار می‌گیرد. ازاین‌رو شناخت انواع مزاج برای حفظ سلامت و همچنین درمان بیماری‌ها لازم است و به این مفهوم وابسته‌ایم.

منابع: کتاب خواب در بهشت/ نوشته محمد حسین چمن آرا

 

برچسب ها: ارکانانواع مزاجدوره مزاج شناسیمزاجمزاج جبلیمزاج شناسی
درباره گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا

گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا

نوشته‌های بیشتر از گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
قبلی تدابیر فصل پاییز بخش یک
بعدی مزاج شناسی بخش دوم تشخیص مزاج گرم و خشک

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • آموزش های رایگان
  • اعمال یداوی
  • بدون دسته بندی
  • تغذیه و سلامت
  • درمان های خانگی
  • درمان های سنتی
  • رژیم درمانی
  • روانشناسی اسلامی
  • سبک زندگی
  • گیاهان دارویی
برچسب‌ها
# باید ها و نباید های فصل بهار # بهار # تاثیرات روزه داری بر بدن # تاثیر ماساژ # تدابیر فصل بهار # تدابیر فصول # تدارکات فصل بهار # خصوصیات فصل بهار # خواص روزه # خواص ماساژ # روزه # روزه داری # روزه درمانی # زوج درمانی # سیب # شربت # شربت تخم شربتی # شربت لیمو ترش و تخم شربتی # طرز تهیه شربت لیمو # فالوده # فالوده سیب # فصل بهار # ماساژ # ماساژ درمانی # ماساژ زوجین آش حجامت خرفه خواص آش خرفه خواص فالوده سیب درمان بیماری ها با نمک صورتی درمان سنگ مثانه در طب سنتی درمان سنگ کلیه در طب اسلامی درمان سنگ کلیه در طب سنتی درمان کک و مک سنگ مثانه سنگ کلیه شربت عناب طرز تهیه آش خرفه طرز تهیه فالوده سیب فواید نمک صورتی مزاج جبلی مزاج شناسی نمک درمانی نمک صورتی
  • محبوب
  • جدید
  • دیدگاه ها
پشتیبانی

دکتر چمن آرا

Facebook-f Twitter Youtube Instagram Paper-plane
درباره من

دکترای حرفه ای مهارتی طب های مکمل گرایش طب سنتی
طراح و مدرس دوره های آموزشی سبک زندگی
رییس هییت مدیره شرکت گلنوش داروی احیاء گستر جنوب
نویسنده و محقق علوم طبی و سبک زندگی
مدیریت خانه نمک و کلینیک ماساژ حکیم چمن آراء
تولید کننده محصولات آرایشی، بهداشتی ارگانیک

دسترسی سریع
  • صفحه نخست
  • بلاگ
  • فروشگاه
  • تماس با ما
راهنمای خرید
  • آموزش خرید دوره
  • نمادهای الکترونیکی
  • پیگیری سفارش
پیاده سازی و اجرا شده با ❤️ توسط امین بادین
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://hakimchamanara.ir/?p=9065
دسته بندی دوره ها
دوره های من
دسته بندی دوره ها

کتاب

  • 2 محصول

درمانگاه مجازی

  • 4 دوره

دوره های من
برای مشاهده خریدهای خود باید وارد حساب کاربری خود شوید

Facebook Twitter Youtube Instagram Whatsapp
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.

سوالی دارید؟ از ما بپرسید، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

حکیم چمن آرا

گروه تحقیقاتی حکیم چمن آراء
  • 09135004029-09174489314
  • شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9 الی 13 و شیفت عصر 17 تا 22
  • info@hakimchamanara.ir