خواص گیاه نعناع
در طب سنتی ایران گیاه نعناع در درجه اول برای مشکلات گوارشی،در درجه دوم نعناع یک گیاه ریوی است که با آن اختلالات تنفسی نظیر سرفه و خلط را بهبود می بخشد
در این قسمت سعی میکنم گیاه نعناع را در ابعاد مختلف بررسی کنیم همانطور که مستحضر هستید تمام گیاهان دارای مکانیزم مختلفی هستند. گیاه نعناع نیز از این قاعده مستثنا نیست میتوانیم گیاه نعناع را در چند بعد بررسی کنیم و از تاثیزات شگفت انگیز آن آگاه شویم.
نام علمی گیاه نعناع: Pepermint
ماده موثراین گیاه: منتول
قسمتهای مورد استفاده این گیاه: ساقه و برگ
مزاج این گیاه در طب سنتی ایران: گرم و خشک
مقدارمصرف: روزانه از شش تا نه گرم
خواص گوارشی نعناع:گیاه نعناع رافع و برطرف کننده بیماری و اختلالات زیر می باشد:
رفع سو هاضمه و نفخ، رفع اسهال، یرقان، کولیت، رفع پر خوری، تقویت معده وروده، سنگ کیسه صفرا، تهوع و استفراغ، انگل، تهوع صبحگاهی و…
خواص ریوی نعناع: گیاه نعناع میتواند تقویت کننده یا بر طرف کننده بیماری ها و اختلالات زیر می باشد:
برطرف کننده برونشیت و آسم، گلودرد، ضد سرفه، خلط آور، آنفولانزا، سینوزیت، بهبود ظرفیت حیاتی ریه ها.
خواص مغزی گیاه نعناع: آرامبخش، ضد درد میگرنی و عصبی( استفاده موضعی به سر)تقویت اعصاب، رفع خستگی، ضد تشنج، خواب آور همراه با گل سرخ.
خواص پوستی نعناع: رفع خشکی پوست به صورت بخور، رفع مار گزیدگی، بی حس کننده و ضد درد موضعی، ضد گزش حشرات ماننده پشه، زنبور .
خواص قلبی و عروقی نعناع در طب سنتی: رفع فشار خون سرد، رقیق کننده خون، تقویت قلب و پاکسازی خون .
مضرات گیاه نعناع: افرادی که فشار خون نوع گرم دارند، التهاب پانکراس، سوزش سر دل، سوزش مقعد، التهاب معده، استوماتیک دهانی (آفت دهانی،برفک و…) خارش و اگزما، بثورات پوستی .
نکته: موارد فوق در صورت مصرف در تمام افراد ایجاد نمی شود. غالبا در صورت مصرف زیاد این گیاه در یک نوبت و مصرف مداوم آن در بلند مدت، اما اگر با نظر و مشورت متخصص استفاده شود بدون عوارض یا کمترین مضرات را خواهد داشت.
چکیده کلام :
مکانیسم اثر نعناع: ضد اسپاسم، ضد نفخ، مسکن، ضد عفونی کننده، خلط آور، ضد سرفه، ضد خارش، آرامبخش، بی حس کننده موضعی، سم زدا، قطع خونریزی، صفرا آور، کم کردن ترشح مخاط .
در مقاله دوم به روش های استفاده از گیاه نعناع در بیماری های مختلف می پردازیم .
درباره گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
نوشتههای بیشتر از گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
دیدگاهتان را بنویسید