حلوای سویق عام
سویق چیست:
سویق از حبوبات، مغزها و دانه ها، غلات و یا هسته میوه و در برخی موارد از خود میوه درست می شود. که آن را تفت داده و سپس آسیاب میکنند در برخی موارد نیز ابتدا آن را آسیاب کرده و سپس تفت میدهند.و پودری بدست میاورند که بسیار مقوی خواهد بود . در این روش تمامی خواص دانه و غلات حفظ شده و دارای خواص زیادی برای سلامتی و تقویت عمومی بدن میباشد. در خیلی از موارد کودکان یا سالمندان با طعم و مزه سویق ها ارتباط نگرفته، مصرف نمی کنند ما برای راحتی کار می توانیم، سویق ها را به صورت حلوا درسته کرده به آنها بدهیم.
مواد لازم:
سویق عام( جو و گندم) | یک قاشق غذاخوری |
روغن حیوانی | یک قاشق غذاخوری |
آب | 2/3 استکان |
شیره (انگور یا خرما یا توت و یا هرسه) | یک قاشق مربّاخوری |
طرز تهیّه:
ابتدا روغن را داخل ظرف مسی بریزید. (شعلهی گاز کم باشد).
سویق را که با آب مخلوط کردهاید؛ بهآن اضافه کنید.
شیره را، اضافه کنید؛ و شعله را خاموش کنید.
نکته:
برای کودک، حلوا را روان بگیرید؛ تا خوردن و هضم آن، راحت باشد.
این حلوا، احتیاجی به سرخ کردن و بو دادن ندارد. (سویق، بو داده است)
خواص سویق عام
ترکیبات: گندم و جو؛ مصارف درمانی؛ ضعف عمومی بدن؛ لاغری؛ مناسب برای کودکان (بالای 6 ماه)؛ جلوگیری از پوکی و ضعف استخوانها؛ درمان پیسی، تب، تیرگی پوست
منبع:
کتاب اصول و مبانی آشپزی ایرانی اسلامی/نوشته دکتر محمد حسین چمن آراء
درباره گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
نوشتههای بیشتر از گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
دیدگاهتان را بنویسید