رژیم سوپ گشنیز
سوپ گشنیز یکی از غذا های دوای در طب سنتی ایران است. این سوپ حکم غذا و دارو را باهم دارد و بیشتر در فصل بهار و تابستان مصرف دارد. یکی از نکات برجسته استفاده از این غذا قابلیت منضج و مسهل بود آن است. من بار ها و بار ها در درمان انواع بیماری ها از این رژیم استفاده کردم که همیشه به زیباترین شکل نتیجه مطلوب گرفتم مخصوصا در درمان بیماری های پوستی و دیابتی به صورت معجزه عمل می کند.
رژیم سوپ گشنیز
اسفناج | 100 گرم |
نخود | 75 گرم |
گشنیز | 350 گرم |
برنج اصل ایرانی | یکپنجم پیمانه |
عدس | دو قاشق |
سبوس گندم | یک دوم قاشق غذاخوری |
آلوبخارا | 100 گرم |
گوشت گوسفند (ماهیچه یا سردست) «درصورت تمایل» | 250 گرم |
نمک دریاچه | بهمقدار لازم |
طرز تهیّه سوپ گشنیز
نخود را از شب قبل خیس کرده، خوب بپزید؛ و سبوس گندم و برنج را شسته و اضافه کنید؛ و بگذارید خوب بپزد. گشنیز، اسفناج و گوشت پخته شده را اضافه کرده؛ و وقتی آش خوب جا افتاد، آلوی ۲ ـ ۳ ساعت خیس شده را اضافه نمایید.
جو و پیاز را نیز میتوان اضافه نمود (بهخصوص برای آقایان).
دستورالعمل
1ـ بهمدّت ۱۴ روز، بهجای تمام وعدههای غذایی، از سوپ گشنیز استفاده شود.
2ـ بهمدّت طولانی، روزی یک وعده از سوپ گشنیز میل شود.
مزاج سوپ گشنیز
سرد و تر
خواص
تعدیل مزاج؛ پاکسازی سموم دارویی از بدن، نظیر قرصهای جلوگیری، هورمونی، اعصاب و… شستوشوی کلّیه و مجاری ادراری؛ رفع اگزما و سایر بیماریهای پوستی؛ درمان مؤثّر و مفید بواسیر، تعدیل و تنظیم وزن، و لاغرکردن افراد چاق؛ پاکسازی اخلاط چهارگانه از بدن، با سرعت زیاد؛ از بین بردن دردهای مختلف بدن، خصوصاً دردهای اسکلتی؛ شقاق، واریس و واریکوسل؛ خونسازی و تحریک مغز و استخان، درمان مرضقند؛جهت تقویت گلبولهای خونی «مؤثّر در درمان تالاسمی و افراد کمخون»؛ استراحت دادن به کبد و سایر دستگاههای دفعی بدن، از فعّالیت زیاد از حد.
منابع: کتاب اصول و مبانی آشپزی ایرانی – اسلامی / تالیف: دکتر محمد حسین چمن آرا
درباره گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
نوشتههای بیشتر از گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
دیدگاهتان را بنویسید