غذای نخود آب
نخود آب یکی از غذا های معروف و رایج کشور های اسلامی است. که هم تاریخچه و قدمت زیادی دارد هم مورد توجه پیامبر اکرم (ص) بوده و از دیر باز مردم کشور های مختلف از این غذای دوایی بهره می بردند، این غذا در منابع طب سنتی و اسلامی به صورت های مختلفی طبخ می شود که ما معروف ترین و رایج ترین آن را به شما معرفی می کنیم.
شما حتما باید بخاطر داشته باشید که سلامتی در طب ایرانی – اسلامی بر پایه تغذیه سالم بنا شده است چنانچه رازی در کتاب مصالح الابدان و الانفس در بحث حفظ الصحه مینویسد ؛ اولین چیزی که باید نهایت توجه و اهتمام به آن صورت بگیرد و بهترین تدبیر برای آن انجام شود غذاست.
مواد لازم نخود آب
نخود | 400 گرم |
پیاز متوسّط | 3 عدد |
روغن اردهی کنجد | 1 قاشق مربّاخوری |
نمک دریا و فلفل و زردچوبه | بهمقدار کافی |
طرز تهیّه نخود آب
نخود را از شب قبل خیس میکنیم و صاف میکنیم.
سپس پیازها را خرد میکنیم؛ و با روغن اردهی کنجد، سرخ میکنیم تا طلایی شود.
نخودها را به پیازداغ اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
نمک و فلفل و زردچوبه و 4 لیوان آب را اضافه میکنیم.
شعله را کم کرده و با حرارت ملایم، نخودها را میپزیم.
در آخر که نخودها خوب پخته شد، آرد را در نصف استکان آب سرد مخلوط، و بهنخود اضافه میکنیم.
بعد از اینکه چند جوش خورد، شعله را خاموش میکنیم.
این غذا را میتوانید همراه با آبغوره یا سرکه میل کنید.
طریقه مصرف نخود آب
نخود آب ماننده انواع آش به صورت یک غذای کامل و بدون نان مصرف می شود اما در صورت تمایل می توانید همراه با نان گندم برشته نیز استفاده کنید.
خواص نخود آب
طبیعت گرم و خشک؛ تقویت بنیه؛ تقویت نیروی جنسی و رفع ناباروریها؛ تقویتکنندهی حرارت غریزی و ریه؛ تولیدکنندهی خون صالح؛ کثیر الغذا و چاقکننده؛ مدّر ادرار و حیض و عرق؛ ملیّن طبع؛ زیادکنندهی شیر و منی
دستور عمل مصرف برای نابروری :
جهت تقویت نیروی جنسی و رفع ناباروری، توصیه میشود روزی یک لیوان آب نخود تهیّه و میل شود. برای این کار، نخود را در آب خیس کنند؛ و صبح، آب آن را صاف نموده و آن آب را با کمی عسل، شیرین نموده و میل کنند. خود نخود را نیز، پس از خیس خوردن، میتوانند خام یا پخته میل نمایند.
منابع : کتاب اصول و مبانی آشپزی ایرانی – اسلامی / تالیف: دکتر محمد حسین چمن آرا
درباره گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
نوشتههای بیشتر از گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
دیدگاهتان را بنویسید