ظرز تهیه روغن شحم گاو
در این دهه اخیر که طب ایرانی – اسلامی جایگاه خود را در کنار طب رایج پیدا کرد، شما نام های جدیدی در سبک زندگی و تغذیه می شنوید و با خود تصور می کنید، این موضوعات این همه سال کجا بودند و چگونه ما از این تعالیم گرانقدر غافل بوده ایم، اما نگران نباشید ما تمام سعی خود را بر آن میداریم تا جایی که امکان داشته باشد این مطالب ناب را با شما به اشتراک بگذاریم. یکی از این تعالیم استفاده از روغن شحم گاو است که این روغن از چربی اطراف کلیه های گاو تهیه می شود و مزاج این روغن مانند روغن دنبه گوسفندی گرم و تر یا به عبارت ساده تر بهاریست که مناسب اکثر افراد جامعه ماست.
روغن شَحم گاو
شَحم گاو میزان آن به شما بستگی دارد |
نمک طبیعی متناسب با میزان چربی |
آب سالم چربی ها در آب شناور شوند |
سرکهی انگور طبیعی متناسب با میزان چربی |
قابلمهی مسی متاسب با حجم چربی سایز آن را انتخاب کنید |
طرز تهیّه
روغن شَحم گاو، بهروغن چربی اطراف قلوهگاه گاو اطلاق میگردد؛ و بسیار لطیف بوده؛ و زود آب میگردد. بعد از تمیز کردن شَحم و خرد کردن آن، موادّ زائدی که درون آن هست را جدا نموده؛ و چند ساعتی در آب و نمک دریا و کمی سرکهی طبیعی بخیسانید.
سپس، آبکش نموده؛ در قابلمهی مسی ریخته؛ و روی شعلهی خیلی کم گذاشته شود.
هر ده دقیقه یکبار، روغنی که در میآید، باید در ظرف جداگانهای ریخته شود؛ تا زمانی که همهی روغن گرفته شود؛ و تفالهها باقی بماند.
(یادآور میشویم که شعله، باید خیلی کم باشد؛ تا نسوزد)
البته باید دقّت شود که اوّلین ده دقیقه، روغنی که درمیآید، با روغنهای دیگر، مخلوط نشود؛ چون همراه با آب است؛ و اگر با روغن مخلوط شود، هم طعمش عوض میشود، هم کپک میزند.
بعد از آب شدن، روغن را از صافی بگذرانید؛ و در یخچال نگهداری نمایید.
رنگ روغن شحم گاو سفید است اما میتوانید با مقداری زرد چوبه یا زعفران به آن رنگ زرد ملایم بدهید.
تذکر : به یاد داشته باشید که روغن شحم برای افراد دارای بیماریهای خاص و همچنین بالای 50 سال توصیه نمیشود اگر سن بالای 50 سال دارید میتوانید قبل از مصرف با یک متخصص طب سنتی، ایرانی،اسلامی مشورت کنید.
خواص
رشد و تقویتکنندهی عضلات بدن و افزایش رشد و تقویت استخوان؛ کاهش فشارخون و دفع سموم
روغن شَحم، زنده است؛ یعنی برای افراد چاق، لاغرکننده؛ و برای افراد لاغر، چاقکننده است.
این روغن، یکی از روغنهای بسیار مفید است که بر اساس آیات و روایات بیماری ها را از بدن انسان ها خارج می کند.
برای آب کردن چربی زیرِ شکم نیز، استفاده از روغن شَحم گاو در مصرف خوراکی خود توصیه شده است؛ که بسیار برای تناسباندام مؤثّر است.
روغنهای حیوانی بهویژه شَحم گاو و روغن زرد گاوی، حکم بنزین برای سلولهای قلب را دارند.
این روغن، برخلاف روغن دنبه، بیبو بوده؛ و سریعالهضم است؛ و در رگها هم رسوب نمیکند.
درباره گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
نوشتههای بیشتر از گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
دیدگاهتان را بنویسید