طرز تهیه فرنی سنجد
13 دی 1401
ارسال شده توسط گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
وقتی اسم فرنی به میان میات ذهن اکثر افراد به سمت فرنی برنج رفته در صورتی که ما در طب سنتی فرنی های متفاوتی داریم. که هر کدام دارای خواص و کاربرد مخصوص به خود هستند مثلا: فرنی نخود که از آرد نخود تهیه شده برای افرادی که دارای ضعف بنیه و مشکلات اسکلتی و انواع مشکلات تنفسی هستند. یا فرنی گندم و اقسام دیگر، اما در این دستور از فرنی سنجد به همراه دستور تهیه نام بردیم فرنی سنجد مناسب تمام افراد است و مخصوصا برای خردسالان و افراد میانسال زیرا هم جنبه غذاییت، کالری بالا و زود هضم است و برای رشد و ترمیم بافت های از دست رفته بسار مفید است.
مواد لازم فرنی سنجد:
شیر مادر یا شیر محلّی | ۶ قاشق غذاخوری |
سنجد | ۳ عدد |
آرد برنج | یک قاشق چایخوری |
آرد سبوس گندم | ۲ قاشق چایخوری |
بادام درختی | ۵ عدد |
طرز تهیّه
مغز بادامها را، بعد از خیساندن در آب جوش، پوست بگیرید؛ و رنده کنید. سنجدها را هم پوست کنده؛ و گوشت آنها را رنده کنید. شیر را روی حرارت ملایم بجوشانید؛ و آرامآرام، آرد سبوس گندم و آرد برنج را اضافه کنید. بادام و سنجد را، آنقدر هم بزنید؛ تا غلیظ بشود. بعد از اینکه خنک شد، به کودک بدهید؛ که نوشجان کند.
نکته
سنجد دارای موادّ مغذّی فراوان، مخصوصاً برای رشد مغز کودک و جایگزین فوقالعادهای برای شکر و سایر شیرینکنندههای طبیعی است؛ ولی افراط در استفاده از آن، باعث کاهش حرکت دودی رودهها، و یبوست میشود. پس، میانهروی را از یاد نبرید.
منابع:
کتاب، اصول و مبانی آشپزی ایرانی اسلامی/ نوشته دکتر محمد حسین چمن آراء
درباره گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
نوشتههای بیشتر از گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
دیدگاهتان را بنویسید