طرز تهیه آش خرفه برای فصول گرم
آش خرفه
لپّه | یک پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
روغن اردهی کنجد | بهمیزان لازم |
نمک دریا، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری | بهمیزان لازم |
پیاز خرد شده | یک عدد بزرگ |
خرفه | ۵۰۰ گرم |
برگ چغندر یا اسفناج | ۵۰۰ گرم |
آرد سبوسدار جو | یک و نیم پیمانه |
طرز تهیّه
حبوبات را از قبل خیس میکنیم.
خرفه و برگ چغندر را خرد کرده و مدّتی با آب و مقداری نمک میپزیم.
لپّه را با آب و مقداری زردچوبه میپزیم. مدّتی که از پخت لپّه گذشت، عدس را بهآن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملاً پخته و به موادّ قبلی اضافه میکنیم.
پیاز را با روغن اردهی کنجد و کمی زردچوبه، ادویه، زنجبیل و فلفل تفت میدهیم؛ و بهآش، اضافه میکنیم.
آرد جو را با دو برابر آب مخلوط کرده؛ و از صافی رد میکنیم.
سپس عصارهی آرد جو را به بقیهی مواد اضافه میکنیم.
تذکّر
از زمانی که عصارهی آرد جو را اضافه میکنیم؛ باید مواد را مرتّب هم بزنیم تا ته نگیرد. اجازه میدهیم غذا با حرارت ملایم پخته و آماده شود.
خواص
طبیعت معتدل؛ مفید برای افراد کمخون؛ مفید برای ریه؛ مفید برای کبد؛ رفع تشنگی؛ نیروبخش؛ نافع جهت بیماریهای گرم
منابع:
کتاب اصول و مبانی آشپزی ایرانی اسلامی/ نوشته دکتر محمد حسین چمن آرا
درباره گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
نوشتههای بیشتر از گروه تحقیقاتی دکتر چمن آرا
دیدگاهتان را بنویسید